COLOCARE SERVERE

Doreşti să afli ce riscuri suporţi când
ţii serverul în oficiul Tău?

022 270 419

SERVER ÎN SIGURANTĂ CU ACEIAȘI BANI
CA ŞI FACTURA P/U ENERGIE ELECTRICĂ!


De ce ai nevoie să-ți protejezi serverul?


Riscurile ce privesc Serverul Tău,
deci şi afacerea Ta

Problema: Serverul a ieșit din funcțiune deoarece componente ale serverului au ars ori s-au supraîncălzit. Riscul major care poate duce la incendierea echipamentului îl constituie rețeaua electrică, supraîncălzirea cablurilor și / sau a componentelor serverului.

Cu trecerea timpului, caracteristicile electrice ale oricărui echipament se diminuează. Astfel, serverele pot să se defecteze la variații mari de tensiune din rețeaua electrică. Configurația încăperilor, numărul și capacitatea dispozitivelor de aer conditionat din încăpere, de asemenea, determină nivelul riscului. Dacă nu este instalat un sistem de climatizare capabil să asigure constant temperatura necesară, serverele se pot supraîncălzi și se pot defecta. În birouri, de regulă, organizarea unor astfel de condiții este foarte costisitoare.

Soluție: un centru de date în care să plasați echipamentele și care să vă ofere backup periodic al datelor, intervenții rapide și timp de intervenție garantat pentru orice situație neprevăzută, chiar și în weekend. Centrele de date dispun de sisteme performante de aer conditionat, care asigură temperatura optimă pentru funcționarea echipamentelor.
Problema: Un impact negativ asupra funcționalității serverului și, implicit, a afacerii provoacă sistarea alimentării echipamentului cu energie electrică. În asemenea cazuri informațiile deținute pe server nu mai pot fi accesate, site-urile găzduite cad, iar consecințele pot fi foarte neplăcute și costisitoare. Clădirile cu birouri pot rămâne fără curent electric din diverse motive, în timp ce un Centru de date este dotat cu multiple surse de curent electric ce asigură continuitatea în alimentarea cu energie electrică.

Soluție: Derularea activităților zilnice depinde prea mult de servere, astfel încăt funcționarea acestora este vitală. Pentru fiabilitate sporită, achiziționați un generator de curent care să mențină serverul online în cazul unei pene de curent prelungite. O altă opțiune este să plasați serverele în centre de date sigure, alimentate din mai multe surse de electricitate. Serverele găzduite în centre de date funcționează fără întreruperi, deoarece există conexiune la diverse surse de energie electrică. Astfel informațiile sunt disponibile în orice moment, site-urile funcționale și nu mai pierdeți comenzi sau date importante.
Problema: Întreruperea accesului la Internet blochează afacerea, site-urile web găzduite pe serverul respectiv, accesul la informații și poștă. O problema de conexiune la Internet aduce după sine pierderi de timp, resurse financiare și oportunități de afaceri.

Soluție: Pentru asigurarea unei conexiuni la Internet funcționale, fără întreruperi, alegeți exclusiv serviciile prestate la provideri siguri, astfel încat să minimizați riscurile care amenință funcționarea operațiunilor.

În același timp, scopul unui Centru de date este de a asigura accesul fără întrerupere la rețeaua Internet a echipamentelor găzduite. Centrul de date dispune de facilități tehnice care contribuie la asigurarea neîntreruptă a accesului serverelor la rețeaua Internet sporind securitatea generală.
Problema: Datele companiei pot fi oricând accesate de persoane neautorizate, când nu sunt întreprinse măsuri de protecție. Un sistem neactualizat ofera porțite de acces hackerilor sau persoanelor cu intentii nu tocmai bune. Rețeaua locală trebuie protejată împotriva accesului neautorizat. Pachetele de date care tranzitează serverul – trebuie analizate, filtrate și eliminate în cazul în care sunt de natură malitioasa, prin configurarea unui firewall.

Soluție: Diferitele tehnologii de stocare vă permit să vă protejați împotriva unor cauze tipice de pierdere a datelor. Criptarea automata a fisierelor confidentiale pentru blocarea accesului neautorizat, iar backup-ul permite recuperarea datelor, chiar și după atacurile virusilor. Software-ul antivirus poate detecta majoritatea virușilor și multe aplicații de tip troian, și poate preveni răspândirea acestora în rețea.

Toate aceste soluții intră în mod implicit în servicii oferite de Centru de date modern. Alegeți servicii IT care monitorizează serverele 24/7 și oferă intervenții proactive și rezolvări eficiente pentru orice incident.
Problema: Uneori afacerea poate avea parte de surprize nu tocmai plăcute. În scop de verificare a activității sau în caz de acces neautorizat, datele pot ajunge cu ușurință la concurență sau pe mâini străine. Pe de alta parte, atât timp cit echipamentul este sustras, nu aveti acces la fisiere si sisteme informationale care erau pe server. Deci, activitatea companiei se stopeaza pe perioada absentei echipamentului.

Soluție: Pentru a menține siguranța echipamentelor, apelați la serviciile unui Centru de date care este proiectat conform standardelor tehnice specifice. În centrele de date sunt implementate măsuri de protecție externă și internă, precum: monitorizare video, posibilitatea de a seta un PIN pentru fiecare rack și proceduri de autorizare și acces în clădire. Securitate deplină - monitorizarea video și paza fizică, sistemele avansate de alarmă și accesul limitat în clădire, asigură confidențialitatea datelor stocate pe server.

În cazul in care calculatoarele sunt sustrase de la locul de munca, toate datele importante, sisteme informaționale și baze de date rămân a fi pe serverul din Centrul de Date. Deci, imediat puteți continua activitatea, dacă aduceti calculatoare noi (calculator nou) la birou.

Securitate înaltă

- sisteme de securitate biometrice
- pază 24x7x365
- sisteme de detecție, prevenire și stingere a incendiilor folosind gaz Inergen
- sisteme specializate de climatizare și ventilație

Protecție la întreruperile de electricitate

Este asigurată conectarea la două surse independente de energie electrică. În plus, Centrul de date MoldData Cloud deține UPS-uri și generatoare proprii de curent electric, cu protecții la suprasarcină sau scurtcircuit.

Viteză Internet 10 GBPS, Trafic nelimitat

Centrul de date “MoldData Cloud” dispune de conexiuni dedicate de debit înalt către furnizorii de internet din Republica Moldova și din străinătate. Alegând colocare de la MoldData Cloud veți beneficia de servicii profesionale la prețuri accesibile, cu trafic nelimitat, 10 Gbps acces la rețeaua internet.

24/7/365 Monitorizare și Suport IT

Pentru ca Centerul de date să poată garanta un nivel optim al calității serviciilor furnizate, este necesar ca acesta să dețină un standard cât mai înalt. Serviciul asistenţă tehnică oferă suport 24/24, 7 zile pe săptămână, garantând un răspuns prompt și eficient, și soluționarea rapidă a oricăror incidente.

99,9% Uptime Garantat

Uptime-ul reprezintă timpul in care un server web sau un web site este online/functional, masurat ca procent pe o perioada data. Uptime-ul mentine website-ul dvs. disponibil potentialilor clienti un anumit timp, intr-un interval de timp. MoldData garantează un uptime de 99,9%. (timpul total de functionare neintrerupta a unui server) 99.9% uptime = maxim o ora downtime/luna

Control asigurat

- un sistem automatizat de acces, suplimentat de un sistem complex de monitorizare video
- multiple puncte de acces controlat
- acces cu cartelă magnetică

Primește oferta!

Completaţi câmpurile de mai jos și în scurt timp veţi fi contactact de un specialist MoldData Cloud

*Ofertă valabilă pentru server 1U pînă la 30 iunie 2017 pentru cei, care se conectează la serviciul nu mai tarziu de 31 decembrie 2016